Vlooien

Turnhoutsebaan 630
2110 Wijnegem

03/294.34.92

Dierenartspraktijk Van Dyck

 

Dierenartsen Kristof Van Dyck en Sarah Mertens                             

Vlooien

Hoe werken de anti-vlooienproducten nu juist?

 

Je huisdier kan vlooien meenemen in huis ook al is hij behandeld met anti-vlooien product. Vlooien leggen echter pas na 24uur eitjes en daar werken de vlooienproducten nu net op in. Vlooien worden voor deze 24u gedood zodat ze geen eitjes kunnen leggen en er dus geen vlooienplaag kan ontstaan. Zijn je huisdieren niet behandeld, dan legt de vlo eitjes en deze worden over het hele huis verspreid. Uit de eitjes komen larven welke zich verstoppen in huis (kieren, parket, tapijt, zetels, ...) Hierdoor zijn ze heel moeilijk te verwijderen. Een larf wordt een cocon en deze kan tot 1 jaar overleven in uw huis. Je kan ze proberen zoveel mogelijk te verwijderen, maar er gaan er altijd een paar zijn die je niet hebt kunnen vinden. Behandel je je huisdier met anti-vlooienproduct, dan kunnen de uitgekomen vlooien zich niet voortplanten en stopt de cyclus. Je kan dus na maanden toch nog een vlo zien die dan pas uitgekomen is uit een eventueel achtergebleven coconnetje.

 

Als je een huisdier hebt dat allergisch reageert op vlooien heb je nog wel een probleem als je product de vlooien pas dood na maximaal 24u. Dieren met een vlooienallergie kunnen zich helemaal kaal krabben door 1 vlo. Bij deze is het aangewezen om Comfortis te gebruiken, daar het vlooien na max 4u dood.

 

Hoe je huis behandelen als er vlooien zijn?

 

Alles wat wasbaar is (dekentjes, stoffen zetels,...) moet je wassen op 70°C of meer. Tapijten kan je best met stoom reinigen. Voor de rest zoveel mogelijk dweilen en stofzuigen. Toch ga je niet alle eitjes te pakken krijgen, vandaar dat het dus het belangrijkste is dat je je huisdieren behandeld.

 

Hieronder informeren we je even over de producten die wij gebruiken.

 

Hond:

 

- Seresto halsband: werkt 7-8 maanden tegen vlooien en teken. Goedkoopste en gemakkelijkste oplossing. Is niet giftig voor kinderen, je mag de band aanraken en de hond mag er ook mee in water.

 

- Bravecto: tablet of pipet, werkt 12 weken tegen vlooien en teken. Goed voor honden die gevoelig zijn voor vlooienproduct. Dood vlooien binnen de 8 uur en teken binnen de 12 uur.

 

- Advantage: pipetjes voor in de nek, maandelijks te geven, werkt tegen vlooien, dood vlooien binnen de 24u.

 

- Advantix: pipetjes voor in de nek, maandelijks te geven, werkt tegen vlooien en teken, dood vlooien binnen de 24u.

 

 

Kat:

 

- Seresto halsband: werkt 7-8 maanden tegen vlooien en teken. Goedkoopste en makkelijkste oplossing. Is niet giftig voor kinderen, je mag de band aanraken. De band lost als de kat ergens moest achterblijven haken.

 

- Bravecto: pipet, werkt 12 weken tegen vlooien en teken. Dood vlooien binnen de 8 uur en teken binnen de 12 uur.

 

- Advantage: pipetjes voor in de nek, maandelijks te geven, werkt tegen vlooien, dood vlooien binnen de 24u.

 

 

© Copyright. All Rights Reserved.