Team

Dierenartspraktijk Van Dyck


 

Dierenartsen Kristof Van Dyck en Sarah Mertens


Dierenarts Kristof Van Dyck


In 2003 ben ik afgestuurd als dierenarts optie kleine huisdieren.

Tijdens het verbouwen van ons huis heb ik een paar maanden vervangingen gedaan bij andere dierenartsen. In oktober ben ik dan mijn eigen praktijk gestart.

 

Ik woon samen met mijn vrouw en 2 kinderen, Zara en Hannes, naast de praktijk. Dit heeft alleen maar voordelen: ik ben snel ter plaatse, kan de patiëntjes die in de hospitalisatie zitten goed opvolgen en mijn vrouw en kinderen zien me vaak!

 

Ik heb zelf geen huisdieren wegens tijdgebrek. Het hondje op de foto is een patiëntje: Chicco, een dwergkeeshondje.

Dierenarts Sarah Mertens

Ik ben in 2017 afgestudeerd als dierenarts optie kleine huisdieren aan de Universiteit van Gent. In mijn laatste jaar heb ik een maand buitenlandse stage gedaan aan UC Davis (Amerika, Californië) waar ik me vooral heb toegespitst op het gezond houden van de tandjes van jullie viervoeters.

 

Na het afronden van mijn studies ben ik in deze praktijk aan de slag gegaan om Kristof bij te staan in het verzorgen en behandelen van jullie diertjes.

 

De Britse korthaar op de foto is mijn geliefde George.

 

Assistente Jana

Al van kleins af aan zijn dieren mijn grootste passie. Ik ben dan ook opgegroeid tussen dieren: honden, katten, konijnen, cavia's, vogels, vissen, varkens, geiten, kippen...

Voor mijn ouders was het geen verrassing dat ik voor de studierichting dierenartsassistent heb gekozen.

 

Na mijn studies, in 2011, ben ik hier bij Kristof kunnen starten.

 

Ik heb zelf 2 huisdieren: een langhaar Weimaraner Jerom en een Brits Korthaar Hera. Buiten lopen er ook nog 2 konijnen rond!

 

 

Assistente Evelyn

Dieren helpen en verzorgen is mijn grootste passie. Ik heb dan ook een bachelordiploma Dier Management gehaald met specialisatie Wildlife Management in Nederland. Tijdens mijn studie heb ik vooral veel onderzoek gedaan naar dierengedrag in Zambia maar ook in België.

 

Ik volg momenteel ook een thuisstudie dierenartsassistent zodat ik jullie diertjes zo goed mogelijk kan helpen.

 

Thuis heb ik 2 geadopteerde katten, Miloe en Marie.

 

Ik ben op de praktijk werkzaam vanaf augustus 2018.

 

Naast mijn werk bij Kristof heb ik een hondenuitlaatservice en dierenoppas opgericht (De Kwispelaar). Verdere informatie kan je vinden op de website www.dekwispelaar.com

© Copyright. All Rights Reserved.